S L O W

RUST VINDEN IN EEN DRUKKE WERELD

S L O W

Rust vinden in een drukke wereld

We leven in een drukke & snelle wereld. Haast is normaler dan rust.

Alles moet (en kan) tegenwoordig snel.

Het gevolg is dat we een groot deel van de dag ‘aan’ staan. Altijd bezig, druk, onderweg.

Stilstaan wordt moeilijker naarmate je harder doordraaft. Vertragen voelt ongemakkelijk en onnatuurlijk.

Ook voor mij is gejaagdheid een bekende staat van zijn. Maar, de ervaring heeft geleerd dat het geen optimale staat is. Hoe moeilijk het ook is, vertraging is voor mij essentieel.

Afgelopen jaren ben ik dan ook druk bezig geweest om beter te leren vertragen (ik hou van de paradoxen van het leven). Ik heb me verdiept in (verschillende vormen van) yoga, mindfulness, hartcoherentie & HRV en ontspanningstechnieken. De kennis en ervaring die ik hierbij heb opgedaan, helpen mij op dagelijkse basis om de weg naar vertraging te vinden.

Natuurlijk wil ik niets liever dan deze kennis en ervaring delen. Zodat ook jij meer kunt gaan vertragen. Om op die manier meer rust te ervaren, beter te ontspannen en bewuster te leven.

koffie-haast-jegaagdheid

De woorden ”slow” en ”vertragen” worden in ons taalgebruik over het algemeen niet als positief gezien. Snel & druk is beter dan langzaam & rustig. Dat is natuurlijk ook wel logisch. In de resultaatgerichte maatschappij waarin wij leven is dingen gedaan krijgen nu eenmaal meer waard dan rust nemen.

Toch is vertraging essentieel. Ook voor jou. Het constante aan staan heeft tot gevolg dat stresshormonen zich opstapelen. Chronische stress ligt op de loer (met alle bijkomende risico’s zoals verminderde spijsvertering, slaapproblemen, gewichtstoename, depressie, burn-out en hart- en vaatziekten) en je bent geneigd weinig aandacht te hebben voor de dingen die het leven mooi maken.

Vertragen is als het intrappen van het rempedaal van je lichaam. Je lichaam komt weer in een natuurlijke balans waarin de verschillende systemen optimaal samenwerken. Je blik verruimt en er ontstaat rust en ruimte om te genieten van de mooie dingen in het leven.

Misschien heb je zelf ook al wel ondervonden dat vertragen niet vanzelf gaat. Je probeert te mediteren maar je hoofd raast door. Je gaat naar een yogales maar krijgt eigenlijk maar de helft mee. Je probeert te ontspannen maar weet niet echt hoe (dus je belandt weer op de bank met netflix). Écht ontspannen en uitrusten doe je te weinig.

S L O W

S L O W is een 1:1 coachtraject voor ambitieuze twintigers en dertigers die behoefte hebben aan meer vertraging. Of je nu aanloopt tegen hoge verwachtingen (op werk of in je privé leven) en/of stress of genoodzaakt bent te vertragen door bijvoorbeeld een burn-out of hersenschudding – dit programma kan jou ondersteunen in je proces.

Het programma duurt in totaal zo’n 3 maanden en bestaat uit video’s, een werkboek en 1:1 coaching. Gedurende de duur van het traject word je aan de hand van 6 modules meegenomen in alles wat relevant is om te kunnen vertragen. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de thema’s & modules.

Wat kun je verwachten?

1:1 programma van +/- 3 maanden bestaande uit 6 modules
6x 1:1 coachssessie (online of op locatie in Utrecht)
Expert video’s over relevante onderwerpen
2x opgenomen sessie voor meer ontspanning
1x meditatie opname voor dagelijks gebruik
Uitgebreid werkboek per module
Online support via community app

€799

kyra-marleen-icon-4

Meer rust

Zowel mentaal als fysiek rust ervaren door heldere prioriteiten

kyra-marleen-icon-5

Beter ontspannen

Weten hoe je kunt ontspannen en daar tijd voor maken.

kyra-marleen-icon-1

Bewuster leven

Meer in het moment en bewust van wat voor jou goed werkt.

Module 1: vertragen & prioriteiten stellen

De eerste module biedt een introductie in de thema’s waar we gedurende het traject mee aan de slag gaan. We gaan dieper in op het belang van vertragen, prioriteiten stellen en keuzes maken. Belangrijk daarvoor is natuurlijk ook het in kaart brengen van je eigen kernwaarden. Ook ga je aan de slag met het creëren van een ochtend- en avondritme dat voor jou werkt.

 

Module 2: rust & ontspanning

In deze module duiken we diepte in. Je leert alles over de verschillende standen van je zenuwstelsel en hoe ontspanning precies werkt. We gaan heel praktisch aan de slag met het creëren van meer ontspanningsmomenten zodat jij beter kunt opladen.

 

Module 3: deep dive

Module 3 staat helemaal in het teken van zelfinzicht. We gaan samen kijken naar jouw persoonlijkheid, je overtuigingen en patronen. Het is een intensieve maar onmisbare module omdat we die dingen gaan tackelen die in de weg staan aan vertraging en rust. Ook krijg je een introductie in mindfulness en ga je ervaren hoe mindfulness jou kan helpen.

 

Module 4: haast & stress 

De tegenovergestelden van rust en ontspanning. Haast en stress zijn bijna onvermijdelijk in de maatschappij waarin we leven. Deze module gaat in op hoe stress werkt en we bekijken stress vanuit evolutionair perspectief. We behandelen de positieve aspecten én de risico’s van stress. Het gaat hierbij zowel om de stress die jij mentaal als stress ervaart als de stiekeme stress waar jij je misschien helemaal niet zo bewust van bent.

 

Module 5: energie management

Energy gainers & energy drainers zijn voor velen bekende concepten. In module 5 gaan wij deze concepten nog wat verder uitdiepen en we gaan kijken naar het effect van mindset. Hieraan gelinkt nemen we het onderwerp work/life balance onder de loep.

 

Module 6: bewust versnellen

In de laatste module gaan we de koppeling naar het dagelijks leven nog iets concreter maken. Want de wereld is nu eenmaal snel. Hoe kun jij een bepaalde rust & vertraging in blijven bouwen en toch meekomen met hoe de wereld nu eenmaal is? Samen stellen we een plan op waardoor we zeker weten dat jij niet terug zult vallen in oude gewoonten en je nieuwe gedrag kunt volhouden!

Veelgestelde vragen

Van wanneer tot wanneer duurt het traject?

Het programma duurt ongeveer 3 maanden. Je kunt starten wanneer je wil.

Hoeveel tijd kost het traject?

Dat hangt helemaal af van hoeveel tijd jij hebt en erin steekt. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je om de week zo’n 1 – 1,5 uur per week kwijt bent aan de sessies. Verder is het raadzaam om wat tijd te blokken voor de voorbereiding van de coachsessies. Bij coaching geldt: hoe meer je erin steekt hoe meer je eruit haalt.

Dat gezegd hebbende: een groot onderdeel van het programma gaat over het stellen van prioriteiten en ervaren wat voor jou werkt. In de eerste week maken we hier een start mee doordat je gaat kijken hoeveel tijd jij beschikbaar hebt om meer vertraging te vinden. 

Zolang je zorgt dat je de tijd vrij kunt maken voor de coachsessies zul je dus mee kunnen doen aan het programma.

Ik werk fulltime en kan overdag geen coaching inplannen; zijn er ook tijdsloten in het avond of weekend?

Helaas niet. Voor mij persoonlijk betekent vertragen namelijk niet teveel plannen in de avonden en weekenden. De coachsessies kunnen dus alleen overdag tussen 9:00 – 18:00 ingepland worden.

Waar vinden de sessies plaats?

De 1:1 coachsessies kunnen online plaatsvinden of je kunt naar mijn praktijk in Utrecht komen.

Er zijn zoveel coaches en coachtrajecten - hoe weet ik dat dit de juiste voor mij is?

Het aanbod van coaching is vandaag de dag groot. Dat heeft goede en slechte aspecten! Het is natuurlijk fijn dat je op zoveel plekken terecht kunt met je coachvraag. Tegelijkertijd is er ook een wildgroei aan coaches zonder gedegen opleiding. Het is dus zaak om goed op te letten bij wie je een coachtraject aangaat!

Een belangrijk aspect hierbij is dat je een klik voelt met de coach in kwestie. Een traject bij mij zal daarom altijd starten met een vrijblijvend intake gesprek zodat we allebei kunnen ervaren of die klik er is. Wil je meer weten over de opleidingen die ik heb gedaan? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina!

Verder behandelen verschillende coachtrajecten verschillende aspecten. Het ene programma gaat meer in op persoonlijk leiderschap, het andere programma op ondernemerschap, weer een andere op het helen van trauma. Zoals je wellicht al hebt gelezen gaat dit traject specifiek in op het vinden van meer rust & ontspanning.

Heb je een andere vraag?

Neem contact met me op via info@kyramarleen.nl.

Zij werkten eerder met mij:

Neem contact met me op

Ben jij er klaar voor om aan dit avontuur te beginnen? Of heb je nog vragen vooraf? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!