Mindfulness & yoga op de werkvloer

Mindfulness & yoga op de werkvloer

Optimale focus

Voor goede focus en prestatie zijn beweging en ontspanning belangrijk. Helaas maken werknemers hiervan zelf vaak nog te weinig prioriteit. Door dit als werkgever aan te bieden, wordt de stap voor de werknemer kleiner om er mee aan de slag te gaan.

Stresspreventie

Mindfulness en yoga helpen met het vergroten van het lichaamsbewustzijn waardoor stress en burn-out klachten eerder worden opgemerkt. De activatie van het parasympatische zenuwstelsel zorgt voor kwalitatieve ontspanning waardoor stress afneemt.

Goede teamsfeer

Door werknemers de ruimte geven om onder werktijd echt te kunnen ontspannen groeit het vertrouwen binnen het team en voelen werknemers zich gewaardeerd. Een teamactiviteit die echt iets oplevert en bijdraagt aan het welzijn van de groep.

Hi, ik ben Kyra. Gecertificeerd mindfulnesstrainer, yoga docent en energycoach. Tijdens mijn loopbaan in het bedrijfsleven raakte ik meer en meer geïnteresseerd in mindfulness en yoga. Vandaar dat ik enkele jaren geleden heb besloten om daar mijn carrière van te maken. Mede door mijn achtergrond haal ik veel plezier uit het begeleiden van (young) professionals naar meer bewustwording, balans en ontspanning. Dat doe ik door middel van begeleide meditaties, mindfulness workshops en (stoel) yoga sessies. Zowel voor particulieren als bij bedrijven. 

Ben je op zoek naar iemand die goed kan levelen met de mensen in jouw organisatie en die zorgt voor bewustwording en inspiratie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Op deze pagina kun je meer lezen over wat corporate yoga & mindfulness inhoudt, waarom het raadzaam kan zijn om dit aan je werknemers aan te bieden en vind je enkele voorbeeld sessies.

kyra-marleen

Yoga

Yoga is een laagdrempelige en zeer effectieve manier om het lichaam sterk en flexibel te houden. Door yoga houdingen langer vast te houden vermindert stijfheid in het lichaam. Naast het fysieke aspect is er in yogalessen vaak aandacht voor de ademhaling.

De concentratie op lichaam en adem tijdens een yoga sessie helpt om de geest te focussen en met de volle aandacht in het moment te zijn (in plaats van te piekeren over het verleden of de toekomst). Het doel van yoga is niet om een leeg hoofd en ontspannen gevoel te krijgen, maar vaak is dat wel het resultaat.

Een sessie corporate yoga heeft dus verschillende voordelen, hieronder nog eens opgesomd:

 • Flexibel en krachtig houden van het lichaam
 • Tegengaan van blessures of stijfheid ten gevolge van bureauwerk en veel zitten
 • Trainen van het lichamelijke bewustzijn en opmerken van fysieke signalen
 • Herkennen van stresssignalen en niet werkende patronen
 • Verbeteren van focus en concentratie
 • Rust in het hoofd en in het lichaam

Aanbod yoga

Stoelyoga

sessie van 20-30 minuten
online
Nederlands of Engels
optioneel: inclusief opname

v.a. €60

Yoga

sessie van 45 of 60 minuten
online of op locatie
Nederlands of Engels
optioneel: inclusief opname

v.a. €72

Op maat gemaakt programma

meerdere (stoel)yoga sessies
online of op locatie (combinatie mogelijk)
Nederlands of Engels
optioneel: toegang tot platform kyma

Prijs op aanvraag

Mindfulness

Kortgezegd betekent mindfulness: ‘Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen.’ Mindfulness is daarmee meer een manier van leven, het is een vorm van ‘zijn’ in plaats van iets dat je doet.

Een eerste manier om werknemers in aanraking te laten komen met mindfulness is door middel van inhoudelijke workshops. Met name bij hoogopgeleide werknemers kan het nuttig zijn om ze mee te nemen in wat mindfulness precies is en waar de voordelen in zitten. Onderwerpen die aan bod kunnen komen in dergelijke workshops zijn bijvoorbeeld ‘introductie in mindfulness’, ‘de automatische piloot’, ‘omgaan met stress’ of ‘mindful communiceren’.

Het is ook mogelijk om, ter ondersteuning van de inhoudelijke workshops of als losstaand onderdeel, begeleide meditaties aan te bieden aan werknemers. Met name wanneer mindfulness nog geen gewoonte is kan actieve begeleiding helpend zijn om het tot een gewoonte te maken.

De workshops die ik geef en meditaties die ik begeleid zijn altijd laagdrempelig en down-to-earth. Al mijn kennis en technieken komen uit de MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), een wetenschappelijke methode die al sinds de jaren 70 veelvuldig wordt toegepast.

De voordelen van mindfulness op een rijtje:

 • Stress signalen eerder herkennen
 • Beter omgaan met stress
 • Beter in balans
 • Betere concentratie
 • Vaker genieten van het leven
 • Beter luisteren en spreken
 • Beter slapen en ontspannen

Aanbod mindfulness

Begeleide meditatie

sessie van 15-20 minuten
online
Nederlands of Engels
optioneel: inclusief opname

v.a. €50

Workshop

workshop van 60 minuten
online of op locatie
Nederlands of Engels
optioneel: inclusief opname

v.a. €330

Op maat gemaakt programma

programma met workshops / meditaties
online of op locatie (combinatie mogelijk)
Nederlands of Engels
optioneel: toegang tot platform kyma

Prijs op aanvraag

Yoga & meditatie video's

Op het platform kyma is een uitgebreide collectie van yoga- en meditatievideo’s te vinden. De video’s zijn geordend op tijdsduur en aandachtsgebied of onderwerp. In overleg is het mogelijk dat werknemers, in aanvulling op aangeboden yoga of mindfulness sessies, toegang krijgen tot dit platform om van yoga of meditatie een gewoonte te maken.

Liever op maat gemaakte video’s of meditaties voor je organisatie laten maken? Ook dat kan!

Neem voor meer informatie contact met me op via onderstaand formulier.

Tevreden klanten

Neem contact met me op

Heb je vragen over mijn aanbod? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken of wil je een offerte opvragen?

Laat hier je gegevens achter en ik neem contact met je op!