In mijn podcast Authentiek Ambitieus praat ik met authentieke en ambitieuze personen die niet per definitie leven volgens de maatschappelijke normen of verwachtingen. Zij hebben een moment, gebeurtenis of gevoel omarmd als kans om minder vanuit hun hoofd te gaan leven en meer vanuit hun hart. Bij sommigen van hen bracht dat een carrièreswitch met zich mee, bij anderen bewustwording. Met, of zonder verstrekkende consequenties.

Laat je inspireren door deze authentieke en ambitieuze verhalen.

Luister nu

In de 1e aflevering van Authentiek Ambitieus vertel ik mijn eigen verhaal. Ik ga in op waarom ik rechten ben gaan studeren, hoe ik in de advocatuur ben beland en welke keuzes ik vervolgens heb gemaakt. Ook vertel ik meer over hoe deze podcast tot stand is gekomen en wat je er van kunt verwachten.

 

Instagram: @kyramarleen

Website: https://www.kyramarleen.nl

In de 2e aflevering van Authentiek Ambitieus praat ik met Sophie Deckers. Sophie was arbeidsrechtadvocaat en maakte 3 jaar geleden de keuze om te stoppen en haar eigen bedrijf te beginnen: Boommade. In deze aflevering vertelt Sophie over de keuzes die ze gemaakt heeft, hoe ze daartoe gekomen is en wat haar daarbij geholpen heeft.

 

Instagram: @sophie.deckers / @boommade.nl 

Website: https://sophiedeckers.nl / https://boommade.nl

In de 3e aflevering van Authentiek Ambitieus praat ik met Job van Hooijdonk. Job was M&A en Banking & Finance advocaat en maakte de overstap naar het ondernemerschap met zijn eigen bedrijf: Regreener. In deze aflevering hebben we het over de tijd nemen om te onderzoeken wat je echt wil, hoe je dat precies onderzoekt en het loslaten van wat je omgeving daarvan vindt.

 

Instagram: @youngjopie / @regreener.eu

Website: https://regreener.eu 

In de 4e aflevering van Authentiek Ambitieus praat ik met Thomas Benedict. Thomas werkt al bijna 30 jaar met onwijs veel plezier in de consultancy en vertelt in deze aflevering hoe hij altijd al een intrinsieke interesse heeft gehad voor alles wat met organisaties te maken heeft en op basis daarvan bewuste keuzes heeft gemaakt. Verder hebben we het over eerlijk naar jezelf durven zijn, de confrontatie aangaan, doen wat je leuk vindt en de merkbare verschillen tussen onze generaties.

 

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tomincontext/ 

Website: https://www.incontext.nl/ 

In de 5e aflevering van Authentiek Ambitieus praat ik met Emily Ledeboer. Emily was voorheen consultant en heeft haar baan opgezegd om samen met haar compagnon The White Door Studio te beginnen, een groene oase midden in de binnenstad van Amsterdam. In deze aflevering hebben we het over het uit de weg ruimen van belemmerende overtuigingen, andere keuzes ‘mogen’ maken en werken volgens de flow van de dag.

Instagram: @thewhitedoorstudio

Website: https://thewhitedoorstudio.nl

In de 6e aflevering van Authentiek Ambitieus praat ik met Chelly de Beer. Chelly is na haar studie bestuurskunde gaan werken als projectsecretaris bij de overheid. Een reis naar het buitenland deed haar beseffen dat dit niet het juiste pad voor haar was. Onlangs heeft Chelly dan ook de knoop doorgehakt om te stoppen en volledig voor zichzelf te gaan werken. Als wij elkaar spreken zit ze nog middenin dat proces. In deze aflevering hebben we het over naar je gevoel leren luisteren, vertrouwen hebben in het leven en het belang van plezier en van rust.

Instagram: @chellydbeer